Počas nakupovania prišiel Popradčan o peňaženku a doklady

21.03.2007 Poprad

Poprad 21. marca (TASR) - O peňaženku s hotovosťou, osobnými dokladmi, kreditnými a bankomatovými kartami prišiel v utorok 40-ročný Popradčan v jednom z nákupných centier v meste. Prácu zlodejovi uľahčil, keďže ...
\"V tlačenici a pri nákupoch si treba dávať osobitný pozor na doklady a peniaze\", uviedla dnes v tejto súvislosti hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove Magdaléna Fečová. Občanom odporučila, aby stratu či krádež dokladov ihneď nahlásili polícii telefonicky na čísle 158 alebo osobne na najbližšom obvodnom oddelení PZ.
V rámci prevencie poradila nenosiť so sebou veľkú finančnú hotovosť, peniaze a kreditné karty dávať do vnútorných vreciek oblečenia, nikdy nie do zadného vrecka nohavíc alebo ruksakov prehodených cez plecia. Obozretnosť je namieste najmä v tlačenici. V obchodných centrách môže byť výzvou pre zlodeja aj kabelka či taška s peniazmi uložená v nákupnom vozíku.
\"Ak ste majiteľom kreditnej karty a svoj PIN kód si nepamätáte, zapíšte ho, ale držte oddelene. V prípade krádeže či straty karty okamžite volajte pobočku alebo centrálu svojej banky a požiadajte o zablokovanie\", odporučila hovorkyňa.
 

Vyberte región